Lue


Jumalaa etsivä rukous ja tarttuva usko, terveisiä Kiponniemestä

Jumalaa etsivä rukous

7.-12.4.2015 oli Kiponniemessä ”Rukous ja tarttuva usko”- seminaari.

Tämä oli kolmas rukousseminaari, johon saimme ystäväni Tarja Valtolan kanssa osallistua.

Me Etelä-Pohjanmaan tytöt olimme eka kerran rukousseminaarissa lokakuussa 2014, ja jo silloin saimme sellaisen ”tartuntataudin”, että sydämissämme on ollut valtava palo osallistua jokaiseen Kiponniemen rukousseminaariin.  Pääsimme helmikuussa 2015  toisen kerran rukousseminaariin, mukanamme oli kuusi ihanaa sisarta silloin myös täältä Alajärven Vapiksen poppoosta.

Nyt huhtikuussa pääsimme jälleen Tarjan kanssa matkaan, vaikka jännitys saako Tarja vuosilomansa tälle ajankohdalle säilyi aivan viime metreille saakka.

Meillä on Tarjan kanssa molemmilla 25-vuotis synttärit Jeesuksen seurassa tänä keväänä 2015  ja Jeesus järjesti meille upean synttärilahjan: Tarjan vuosiloma järjestyi ja yhteinen matka Kiponniemeen oli todellisuutta.  Kiitos ihana Jeesus!
En tiedä parempaa paikkaa ja sopivamman pituisia synttärijuhlia, kuin kuusi päivää Kiponniemessä rukousseminaarissa! Suosittelen! Anna rukousseminaari-matka lahja itsellesi, jollet muita saa mukaan!

Lähdimme matkaan iloiten ja rukoillen, erityisesti rukoilimme matkalla, kun isoja rekkoja tuli vastaan, Jeesuksen siunausta rekkakuskeille ja varjelusta meille.
Sydän oli  täynnä riemua, kun pääsimme perille paikkaan, missä rukoileminen on, jollei mitenkään  pakollista, niin ainakin erittäin luvallista ja sallittua.

Rukous on sydämen puhetta Jeesukselle ja sitähän me Jeesuksen omat saamme iloiten ja ilman pakkoa tehdä missä olemmekin.

Pääsimme Kiponniemeen sopivasti tervetulokahville, vaikka minun  ”väkitukkoluonne” veikin Tarjan tutustumaan Petäjäveden vanhaan kirkkoon menomatkalla. Tosi kaunis kirkko ja ihastelimme sitä tovin! Ja minä ”hykertelin”  itsepäisyyteni ihanuutta. Jeesus onneksi rakastaa myös minunkin laisia.

Tervetulokahvijonoon mennessä Pepe, Kiponniemen johtaja antoi mahtavan  ”karhunrutistuksen”  tervetulon merkiksi.Joimme kahvit ja menimme viemään tavaramme meille varattuun mukavaan asuntoon.

Pian avattiin seminaari ja voi meitä onnellisia seminaariin osallistuneita , miten lämpimästi meidät kaikki toivotettiin viettämään mahtavaa viikkoa ”virvoittavien vetten äärelle”!

Pertti Räty ja Erkki Moisio ovat mahtavia Jumalan Miehiä! Kiitos Jeesukselle heistä, kuten myös  koko Kiponniemen porukasta! He ovat todella täysillä Jeesuksen töissä mukana! Heillä on kiltti ja lempeä asenne kaikkia seminaariin osallistuvia kohtaan. Kaikessa oli aistittavissa, että tämän seminaarin puolesta oli todella rukoiltu! Ihana Pyhä Henki oli väkevästi läsnä alku sekunneista lähtien!

Jokaiseen seminaaripäivään sisältyi mahtavaa Raamatun opetusta. Pepen ja Erkin lisäksi meille seminaarilaisille kävi nuoret ”liekinheittäjät” Manuel, Mikke, Teppo ja Jarmo  opettamassa sellaisella  Jeesuksen rakkaudella ja innoituksella Jumalan Sanaa, että ainakin Vimpelin ja Alajärven tytöt itki joka Raamattu tunnilla, kun sai lisää ymmärrystä Jumalasta, Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä.  Naisevankelistat Sari ja Susanna ovat Jumalan Naisia, joiden lauluja ja sanomaa Jeesuksesta oli ilo kuunnella.

Jeesukselle kaikista vastuunkantajista kiitokset, en kaikkien nimiä edes yritä saada tähän, koska varmasti unohtaisin vahingossa jonkun nimen mainita. Jokaisen palvelus oli tärkeä ja Jeesus siunatkoon jokaista väkevästi!

Kirjoitan muutamia väläyksiä, niistä herkuista, mitä saimme noiden päivien aikana. Tämä on todellakin vain pinta raapaisu ja jokaisen, siis jokaisen, olisi hyvä itse olla edes kerran rukousseminaarilla mukana (niin saa tartuntataudin ja haluaa joka rukousseminaariin sen jälkeen)! Jos kaikki kirjoitettaisiin, mitä noilla päivillä kuulimme, näimme ja kuinka Jeesus kohtasi meitä seminaariin osallistuneita, siitä tulisi varmasti upea kirja!

Ensimmäisenä seminaaripäivänä  Erkki opetti meille mm. kuinka Raamattu on Jumalan kirje! Jumala on niin paljon meitä rakastanut, että on Pyhän Hengen innoittamana  vaikuttanut noin suunnattoman aarteen kirjoittamiseen mitä Raamattu on.   Raamattu on aivan käsittämättömän ihana lahja ihmisille!  Kunpa kaikki ymmärtäisivät lukea  tätä Jumalan rakkauskirjettä, Raamattua  ja ymmärtäisivät sen arvon!

Manuel kertoi Raamattu-tunnilla  mm. kuinka nöyrästi Elisa palveli Eliaa.

Ja kuinka Jumala on kiinnostunut siitä, mitä meillä on, eikä siitä mitä meillä ei ole. Itselleni ainakin tuli todella ajattelemisen aihetta. On niin helppo vähätellä kaikkea mitä omistan tai osaan, ja silti Jumala ei halua kuin ne minun tyhjät kädet, kuulevat korvat tai näkevät silmät, joita suostuisin käyttämään ja  Jeesusta palvelemaan. Jeesus tarvitsee tyhjiä astioita käyttöönsä!

Manuel opetti  myös mm.  lähetystyöstä ja kyllä kolahti minun päässäni, kun tajusin etten kyllä voi  ”rinta rottingilla” olla tässäkään asiassa.  Lähetystyö kuuluu kaikille ja on seurakunnan tärkein tehtävä.

Mikke kertoi mm.  kuinka meidän tulee olla muurinaukossa, mitä muurinaukot ovat ja kuinka me saamme taistella voitosta käsin Jeesuksen kanssa, kuinka tärkeää on keskittyä Jeesukseen!Mikke kertoi myös lähetystyöstä ja ei voi kuin ihmetellä, miten Pyhä Henki vaikuttaa  mahtavasti lähetystyö- aiheesta monipuolista opetusta. Kiitos Jumalalle!

Saimme tehdä Jarmon kanssa huikean avaruusmatkan ja todeta, kuinka Jumala on Suuri! Tarjan kanssa katsoimme Jarmon opetusta ja itkimme ihmetystä täynnä, kuinka Pyhä ja Suuri Jumala meillä on! Voi kunpa me  kaikki Jeesuksen omat saisimme tämän ymmärtää yhä paremmin!

Olikohan kuuuntelijoiden joukossa ketään, joka itkemättä pystyi katsomaan. Me ainakin itkimme niin paljon, että ei yhdellä pakkauksella nenäliinoja  selvinnyt alkua pitemmälle. Kiitos ihana Jeesus mitä olet puolestamme tehnyt!


Pyhän Hengen ”liekinheittäjistä” Tepolla aiheena oli mm. evankeliointi. Todella hyvää opetusta,oikeaan aikaan. Jeesus on ajoituksen Mestari! Halleluja! Jeesus tiesi, että seuraavana päivänä lähdimme evankelioimismatkalle lähistöllä olevaan Suolahti- nimiseen kaupunkiin.

Tuo seminaaripäivä oli koko seminaariporukan yhteinen tehtävä Jeesukselle ja jokaisen panos oli äärettömän tärkeä. Evankeliointitehtävään ei ketään pakotettu ja matkaan sai lähteä, joka sydämessään koki  katuevankeliointi- tehtävän omakseen. Kymmenen hengen porukka sitten  pakattiin autoihin ja siunausten saattamina lähdettiin matkaan.Toiset jäi Kiponniemeen  rukoilemaan.

Päivän aikana oli ”vauhtia ja jännitystä”. Evankeliointitehtävässä  olevan popppoon lähettäjien tehtävä eli rukoileminen Kiponniemessä oli tosi tärkeää ja tarpeen.  Saimme kertoa useille Jeesuksesta ja kutsua heitä iltatilaisuuteen Suolahdella. Harmillista, ettei kutsu kuitenkaan ollut läheskään kaikkien  ihmisten mielestä  tärkeä ja oli kauheaa, kun jotkut sanoivat kutsua viedessämme ”en tarvitse Jumalaa, ei kiinnosta Jeesus”.

Vihollinen vastusti  rajusti ja oli ihanaa tajuta ja konkreettisesti tuntea, kuinka Jeesuksen Kristuksen Nasaretilaisen Pyhässä Nimessä ja Veressä on mielettömän ihana Voima ja suoja meille Jeesuksen omille. Jeesuksen sylissä, naulan arpiset kädet ympärillä on ainoa paikka, missä olemme täysin turvassa pimeyden voimia vastaan! Jeesus on Voittaja, Hän on vihollisen ja kuoleman voittanut!

On ihana asia tietää, että nimeni on Elämän Kirjassa.  En ikinä uskaltaisi mennä ilman Jeesusta paikkoihin, missä evankelioimisreissulla kävin! Rakastan Jeesusta yhä enemmän tuon matkan jälkeen! Evankeliumin vieminen ”alimpiin paikkoihin” on todella tärkeää, jokainen ihminen on yhtä arvokas Jeesukselle ja Jeesus haluaisi todella kaikkien ihmisten ottavan vastaan sovitustyön Jeesuksen ristinkuolemassa ja ylösnousemuksessa. Muistetaan rukouksin niitä, jotka tekevät työtä kaduilla ja aitovierillä Jeesukselle ja jotka  sydämessään tuntee  Pyhän Hengen kehoitusta katuevankeliointiin! Haastetta ja työtä  riittää todella, todella paljon ja ilman valtavaa rukousta ja Pyhän Hengen voitelua on vaikeaa tai suorastaan mahdotonta ja vaarallistakin joihinkin paikkoihin mennä.

Ihaninta oli, että tuon päivän aikana muutama ihminen halusi pyytää Jeesukselta syntinsä anteeksi ja ottaa Jeesuksen Herrakseen ja Vapahtajakseen! Heidän nimensä kirjoitettiin Elämän Kirjaan! Halleluja! Kiitos ihana Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki!

Rukousseminaarissa saimme opetusta rinnallakulkemisesta, jonka tärkeys olisi todella meidän uskovien ymmärrettävä. Kun seurakuntaan tulee uusia jäseniä, pitäisi olla henkilöitä, jotka ottavat hänet vastaan ja  jokainen saisi kokea olevansa toivottu jäsen seurakuntaan eikä jäisi ”omilleen” ilman kenenkään välittämistä.

Saimme mahtavaa  opetusta opetuslapseuttamisesta ja  meille selvisi myös viisi Pyhää periaatetta.
Raamattutuntien jälkeen keskustelimme ryhmissä aiheista ja rukoilimme (tai sitten vain rukoilimme).  Olimmehan rukousseminaarissa, joten rukoileminen ja Jeesukseen tutustuminen enemmän oli varmasti yksi  tärkeimpiä asioita mitä olimme lähteneet jokainen hakemaan.

Saimme  kuulla Petri Nuotion todella  koskettavat ja toivottavasti paljon rukousta herättävät terveiset  vainottujen kristittyjen  tilanteista. Kunpa ymmärtäisimme edes rukoilla vainottujen kristittyjen puolesta, kirjeiden ja korttien lähettäminen vainotuille kristityille on meille kaikille mahdollinen toimintamuoto. Kun lähetämme vainotuille kristityille postia, jota he eivät välttämättä edes saa, niin vainoojat, vartijat ja vangitsijat tulevat tietämään , että näiden vainottujen ihmisten elämää seurataan jopa kaukana Suomessa ja toiminnallamme on siunaavia seurauksia! Marttyrien ääni- nimisestä lehdestä saa tietoa mistä saa  osoitteita, mihin postia voi lähettää, enkä usko Petrinkään kovin hermostuvan, vaikka häneltä asiaa kysyy. Muistakaa vainottuja ja vangittuja!  Ja vielä kun saataisiin ”rahapussimme herätettyä” työhön mukaan!

Laulut Jeesuksesta kuuluu tietysti myös rukousseminaariin, onhan ne jo sellaisenaan aivan ihanaa rukousta.  On  kyllä aivan huippu siistiä isollla porukalla laulaa ja kuunnella Jeesus-lauluja!

Ja ei lainkaan vähäisin asia varmastikaan ollut rukousvartio ja rukouskatu! Saimme rukousaiheitamme esille ja viettää rukoillen aikaa Jeesuksen ihanassa läsnäolossa yön tunteina, kukin jaksamisensa mukaan.

Kaikki huipentui sunnuntain ehtoollisjuhlaan!  Voi miten ihanaa oli yhdessä isolla porukalla nauttia Herran ehtoollista! Tästä sydämeni riemuitsi ja riemu senkun lisääntyi, kun ehtoollisen jälkeen saimme kaikki polvistua rukoukseen ja kiittää ihanaa Elävää Jeesusta!

Polvirukousasiaa on Pyhä Henki viime aikoina erityisesti antanut sydämelleni ja koen kehoittaa uskovia polvirukoukseen!  Ei ole todellakaan hävettävää polvistua rukoilemaan Jeesusta ! Jeesuskin rukoili polvillaan!  On ihana kunnioittaa Elävää  Jumalaa ja polvistua!

Erittäin siunaavat lämpimät kiitokset kuuluu Kiponniemen keittiön runsaista herkuista, niitä varmasti kaikki söi iloisena ja tyytyväisenä! Ruoka oli todella hyvää!

Tässä on nyt vain pieni osa, mitä viikko sisälsi mutta toivottavasti sinä, joka tätä luet saat kipinän lähteä mukaan rukousseminaariin. Ne on tarkoitettu myös sinulle! En ole tavannut ketään, joka ei olisi iloisesti yllättynyt, mitä Jeesus on rukousseminaarissa tehnyt. Sairaita parantuu, särkyneitä sydämiä sidotaan ja haavoja hoidetaan. Anteeksi antamisen ihmettä koetaan! Saamme antaa toinen toisillemme ja lähimmäisillemme anteeksi ja Jeesus antaa meille anteeksi.Kaikki tämä ainoastaan ja vain Jeesuksen ihmeellisessä Nimessä ja Veressä! Kiitos ihana Jumala! Kiitos ihana Jeesus! Kiitos ihana Pyhä Henki!

Heinäkuussa on seuraava rukousseminaari, ilmoittautuminen on jo alkanut!

Tule mukaan kohtaamaan Jumalaa ja yllätyt varmasti iloisesti!
Siunausta runsaasti ja iloa Herrassa! Jeesus elää!
-  Suvi Kivelä  -

Tässä vielä Tarjan terveiset:

Toivon sydämestäni, että jokainen uskova löytäisi oman paikkansa ja tehtävänsä omassa paikallis seurakunnassaan, ja saisi kasvaa Jeesuksen tuntemisessa Raamatun sanan ääressä, opetuksessa ja uskovien yhteydessä. Niin kuin Vihtori-pappa aikanaan sanoi: "Jumala ei synnytä lapsiaan hangelle kuolemaan", vaan tahtoo, että jokaisella lapsella on turvallinen koti ja hengelliset isät ja äidit heitä hoitamassa, kasvattamassa ja ohjaamassa Elämän tielle. Kun he opettelevat kävelemään, kasvavat ja varttuvat aikuisuuteen ja voittamaan sieluja Jeesukselle ja pääsevät kerran perille kotiin Jeesuksen luokse ihanaan Taivaan valtakuntaan.

Fil.2:9-11 sanoo: 9) Sen tähden Jumala onkin korottanut hänet korkealle ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman, 10) niin, että jokaisen polven on notkistuttava Jeesuksen nimeen, niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla. 11) ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.
Ihana Jeesus!
t: Tarja

Suvi Kivelä ja Tarja Valtola
15.04.2015
Aika ja hetki 28.08.2017
Kädet 19.06.2017
Rohkaisija 19.06.2017
Kesämaa 13.06.2017
Hiljenny 23.03.2017
Israelin kansan vaiheet 03.02.2017
Herramme 22.02.2016
Ystävyys 17.02.2016
Neitoselle 09.02.2016
Apua Uuteen Vuoteen 27.01.2016
Jouluna 2015 18.12.2015
Oi, mikä armo 25.11.2015
Adventti 20.11.2015
Herra saapuu 04.11.2015
Ajatuksia 14.08.2015
Pyhän Hengen pilkka 05.05.2015
Jumalaa etsivä rukous ja tarttuva usko, terveisiä Kiponniemestä 15.04.2015
Mullistusten ja Jumalan valtakunnan läpimurtojen aika 01.04.2015
Vannominen ja vala 29.01.2015
Meillä on vastuu ihmisinä! Jumala antoi meille vallan, viisauden ja armon. 19.01.2015
Rakkaamme Jeesus 22.12.2013
Raamatun sanoma Synnistä 21.12.2013
Olemmeko luomisen vai evoluution tulosta? 12.11.2013
Keitä nuo säkkipukuiset todistajat ovat? (Ilm. 11:3-4) 09.09.2013
Miksi pitää kärsiä vaivaa kuin sotilas? (2. Tim. 2:3-6) 14.07.2013
Mikä ihmeen karitsa ja maito –juttu? (2. Moos. 34:26) 03.06.2013
Maailman valkeus kutsuu sinua… 09.05.2013
Tekeekö Jumala muka myös pahaa? (Job 2:7-10) 25.04.2013
Pitäisikö tässä vielä itsensäkin kieltää? (Matt. 16:24-25) 16.03.2013
Eikö mikään erota Jumalan rakkaudesta? (Room. 8:38-39) 26.02.2013
Mieskö saa määrätä kaapin paikan? (Ef. 5:21-33) 26.01.2013
Uskoko antaa rikkauden? (1. Tim. 6:6) 26.12.2012
ALOITA UUSIVUOSI RUKOUKSELLA JA YLISTYKSELLÄ! 19.12.2012
Valoa, iloa ja hyvää mieltä! 09.10.2012
RENE LAULAJAINEN ALAJÄRVEN VAPAASEURAKUNNASSA 02.10.2012
Alajärven vapaaseurakunta jakaa soppaa 27.06.2012
Herätyksen avaimia 30.08.2011
Kuohuta Jumalallinen tuli sisälläsi! 29.01.2010
JUMALA ETSII IHMISTÄ 15.06.2009
TARVITSEMME JUMALAN HENKEÄ! 24.05.2009
VERIUHRI 04.02.2009
TURVAPAIKKA 19.05.2008
Jumala on voimamme 12.05.2008
HELLUNTAI VOIMA 05.05.2008
JEESUS ON TIE 28.04.2008
RUKOUS JA JUMALAN SANA 20.03.2008
MIKSI KASTE ON NIIN TÄRKEÄ, ETTÄ RAAMATTU KÄSKEE OTTAAMAAN SEN? 15.01.2008
MITEN SÄILYT USKOSSA ELÄMÄSI LOPPUUN SAAKKA? 09.01.2008
UUDESTISYNTYMINEN - MITÄ SE TARKOITTAA? 04.01.2008
MEIDÄN TULISI KASVAA KRISTUKSEN KALTAISIKSI / OSA2 03.12.2007
MEIDÄN TULISI KASVAA KRISTUKSEN KALTAISIKSI 16.11.2007
HILJAISUUDEN HUONE 16.10.2006
Baasanin härät 25.09.2006
Oikealla puolella 26.03.2006
AUTUAS SE, JOKA USKOO NÄKEMÄTTÄ 12.02.2006
TUO MAA, PÄÄLLÄ PILVIEN 15.12.2005
Anteeksianto ja siunaaminen 12.12.2005
HENGELLINEN IHMINEN 23.11.2005
TOSI ONNI! 20.11.2005
JUMALAN PELASTUKSEN NARU 21.10.2005
JUMALA VETÄÄ PUOLEENSA RAKKAUDELLAAN 30.09.2005
JUMALAN VARTIOPAIKALLA 26.08.2005
KANAANILAISEN NAISEN USKO 10.08.2005
Ihminen on Jumalan kirje 20.05.2005
AIKOJEN JA HETKIEN TIETÄMINEN 18.04.2005
Ristiin naulittuna 27.03.2005
Mooseksen rukous 21.03.2005
Taivaallinen kaupunki 27.02.2005
Keskeneräisenä Jumalan käytössä 04.02.2005
Johdatuksen etsimistä 01.02.2005