Lue


Mullistusten ja Jumalan valtakunnan läpimurtojen aika

Elämme mullistusten ajassa!

Emme elä missä tahansa ajassa. Olemme syntyneet maailmaan ja aikaan, jossa pimeys ja pahuus lisääntyvät. Samaan aikaan valo ja hyvyys lisääntyvät. Harmaa neutraali vyöhyke on jäämässä historiaan. Kaikki kärjistyy ja radikalisoituu, ääripäät vahvistuvat. Maailmamme on täynnä mullistuksia, joista suurin osa on erittäin ikäviä ja huonoja. Sodat, nälänhätä ja sairaudet riehuvat maailmassamme. Terrorismi levittää pelkoa. Talous horjuu ja ihmiset ja maat velkaantuvat. Vainot ovat arkitodellisuutta suuressa osassa maailmaa. Suomen lainsäädäntö ja kansan moraali rapistuu pelottavalla nopeudella. Ihonalaisia maksumikrosiruja kehitellään kovaa kyytiä. Raamatullisia arvoja ei enää kunnioiteta. Maan turvallisuustilanne huolettaa. Elämme mullistusten ajassa.

Mitä Herramme Jeesus Kristus sanoi lopunajoista? Matteuksen evankeliumin luvuissa 24-25 Jeesus opetti lopunajoista. Hänen mukaansa silloin esiintyy monia eksyttäjiä, paljon sotia, nälänhätää, maanjäristyksiä, vainoa, luopumusta, vihaa, vääriä profeettoja, eksytyksiä, laittomuutta, rakkaudettomuutta, suurta ahdistusta ja taivaiden voimien järkkymistä. Monia mullistuksia on siis tulossa, monia epämiellyttäviä mullistuksia. Jeesus vakuutti, että vaikka taivas ja maa katoavat, hänen sanansa eivät koskaan katoa (Matt. 24:35). Kaiken keskellä meillä on aarre, jonka varaan voimme elämämme rakentaa, niin että se kestää! Ymmärrämmekö Jumalan Sanan, Raamatun, merkitystä ja arvoa? Käsitämmekö, miten valtava etuoikeus on, että meillä on Raamattu omalla kielellämme? Eikö nyt olisi aika hetkeksi keskeyttää tämän kirjeen lukeminen ja polvistua lattialle ja sanoa ääneen: ”Kiitos Jeesus sanastasi, jonka olet meille lahjoittanut. Halleluja! Rakastan sinua Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kiitos sanastasi, joka kestää ikuisesti. Kiitos, että saan rakentaa kaiken Sanasi varaan.”

Jeesus ei ainoastaan paljastanut, mitä tuleman pitää. Hän myös kertoi neljä vertausta lopunajoista, Jeesuksen paluusta ja viimeisestä tuomiosta. Jeesus kysyi kuulijoiltaan, kuka on uskollinen ja viisas palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan sille ruokaa ajallaan. Jeesus osoitti, että meidän tulisi hänen palvelijoinaan ja seuraajinaan palvella Herraa ja toisia ihmisiä uskollisesti. Meidän tulee valvoa omaa hengellistä tilaamme, olla uskollisia ja tehdä jatkuvasti hyvää toisille Herramme palvelijoille.

Toinen vertauksista puhuu kymmenestä morsiusneidosta. Puolet varasi mukaansa riittävästi öljyä, että näkivät pimeässä vaeltaa sulhasta vastaan, puolet ei varannut riittävästi. Kun kaikki nukkuivat, kuului keskiyöllä huuto ”Sulhanen saapuu. Menkää häntä vastaan.”. Kaikkein pimeimpänä hetkenä, kun kaikki toivo jo oli melkein kadonnut, oli se hetki, kun sulhanen saapui. Jesajan kirjassa Jumala puhuu profeetan kautta, että synkeys ja pimeys peittää kansat, mutta Jerusalemin ylle koittaa Herran kirkkaus ja kunnia ja valkeus. Samaan aikaan, kun maailmassa on pimeää, Jumalan valo loistaa ja ilmestyy kirkkaampana kuin mikään muu. Jumalan valo voittaa aina pimeyden. Oletko sinä niiden morsiusneitojen joukossa, joilla on Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen öljyä riittävästi varattuna? Rakastatko Jumalaa, hänen Sanaansa ja hänen Henkeään? Janoatko niitä yli kaiken?
Kolmas vertauksista puhuu palvelijoille uskotuista talenteista (vanhassa käännöksessä puhutaan leivisköistä, kyse on samasta rahayksiköstä). Yksi talentti oli jo äärimmäisen suuri ja arvokas rahayksillö. Jeesus on antanut meille jokaiselle rahaa, taitoja, voimaa, aikaa, lahjoja, kykyjä ja meille ominaisia persoonallisuuden piirteitä. Kaikki hyvä on Jumalan lahjaa meille. Emme ole itse tuoneet mitään mukanamme tähän elämään, kun synnyimme alastomina. Jumala antoi rakkaudessaan kaiken hyvän meille. Jeesus Kristus jätti meille suuren tehtävän julistaa ilosanomaa kaikille luoduille, kastaa heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettaa heitä pitämään kaikki, mitä Jeesus on käskenyt ja opettanut. Miten käytämme ne taidot, voimat, kyvyt, rahat ja ajan, jotka Herra on meille armossaan lahjoittanut? Saako pelko sitoa meidät, niin että lamaannumme emmekä tuota hedelmää ja satoa Jumalan valtakuntaan? Saako pelko ja laiskuus voiton vai alammeko ottaa riskejä Jumalan valtakunnan leviämisen tähden? Annammeko omastamme runsaasti ja iloiten Jumalalle? Luotammeko, että kun otamme riskejä ja annamme runsaasti, Jumala pitää meistä ja tarpeistamme huolen?

Myös neljännessä vertauksessa Jeesus opettaa erittäin vakavista ja tärkeistä asioista. Jeesus puhuu siinä kansojen tuomiosta ja viimeisestä tuomiosta. Kun Ihmisen Poika, Jeesus Kristus, tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, hän istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle. Hän erottaa kansat ja yksilöt toisistaan niin kuin paimen erottaa lampaat vuohista, siunatut kirotuista, pelastetut kadotetuista. Jakoperusteena on se, miten he ovat kohdelleet Jeesuksen vähimpiä veljiä. Se, miten he ovat heitä kohdelleet, on itse asiassa ollut tekoja tai laiminlyöntejä itse Jeesusta Kristusta kohtaan. Vähimpien veljien voidaan ymmärtää tarkoittavan seuraavia viittä eri ihmisryhmää: 1) yleensäkin kaikkia ihmisiä, lähimmäisiä, 2) lapsia ja nuoria, 3) sorrettuja ja hyljeksittyjä ihmisiä, 4) uskovia kristittyjä, 5) Israelia ja juutalaisia.

Paavali kehottaa kirjeissään uskovia kristittyjä tekemään kaiken niin kuin tekisivät sen Herralle eikä ihmisille. Se, mitä teet toisille ihmisille, sen teet itse asiassa Herralle Jeesukselle Kristukselle! Jättäisinkö antamatta ruokaa ja juomaa Jeesukselle, jos hän olisi nälkäinen tai janoinen? Jättäisinkö  Jeesuksen alastomaksi, jos hänellä ei olisi vaatteita? Jos Jeesus olisi sairaana tai vankilassa, enkö kävisi katsomassa häntä? Rakkaus Jeesukseen näkyy siinä, miten kohtelemme toisia ihmisiä. Rakkaus Jumalaa näkyy siinä, että emme elä vain mukavuusvyöhykkeellämme itseämme varten että rakastamme toisia ihmisiä teoin ja totuudessa. Usko ilman tekoja on kuollut, kirjoittaa Jeesuksen veli Jaakob kirjeessään! Paavali kirjoittaa, että uskon päämääränä on rakkautena vaikuttava usko. Hän kirjoittaa myös toisaalla, että usko, toivo ja rakkaus pysyvät, mutta rakkaus on niistä suurin. Mitä olet tehnyt paikkakuntasi yksinäisten ihmisten hyväksi? Oletko lahjoittanut rahaa niille kristillisille järjestöille, jotka auttavat orpoja ja köyhiä ihmisiä nälänhädän maissa tai jotka auttavat uskonsa tähden vainottuja kristittyjä? Siunaatko päivittäin Israelia ja rakastatko juutalaista kansaa? Autatko joillain tavoilla lapsia ja nuoria pääsemään Jumalan yhteyteen? Mitä olet tehnyt ihmiskaupan uhrien auttamiseksi?  

Jumalan valtakunta ilmenee voimassa!

Jumalan valtakunta ei ole syömistä ja juomista vaan vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä! Jumalan valtakunta ei ilmene puheina vaan voimana. Jumalan valtakunta ilmenee seurakunnan ja uskovien kristittyjen kautta maan päällä. Jumalan valtakuntaan pääsee, kun tunnustaa syntinsä, pahuutensa ja väärät tekonsa, kun katuu niitä ja kun ottaa uskossa vastaan anteeksiannon ja armon Jeesuksen Kristuksen nimessä ja veressä. Silloin Pyhä Henki synnyttää uudesti ylhäältä parannuksen tehneen ihmisen. Jumalan Sanan siemen alkaa itää ja kasvaa Hengen voimassa. Jumalan Sana tulee eläväksi. Sana ja armo alkavat muuttaa meitä yhä enemmän Jeesuksen kaltaisiksi. Jumalan armo kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot. Jeesuksen Kristuksen sovintoveri, Jumalan Sana ja Pyhä Henki pyhittävät meidät totuudessa. Pyhä Henki asuu meissä. Pyhän Hengen kautta Jumalan valtakunta on todellisuutta sisällämme ja keskellämme.

Lopunajoille tyypillistä on se, että pyhä pyhittyy edelleen ja saastainen saastuu (Ilm. 22:11). Lopunajat ovat äärimmäisten vastakohtien aikaa, radikalisoitumisen aikaa. Lopunajoissa pimeys on synkintä keskiyön pimeyttä, mutta samaan aikaan Jumalan valo ja kirkkaus ilmestyy ja loistaa kirkkaammin kuin ikinä aiemmin. Ne, jotka antautuvat Herralle täysin ottaen riskejä ja kieltäen itsensä ja jotka elävät Pyhän Hengen voimassa Sanan mukaista puhdasta elämää ensin Jumalan valtakuntaa etsien, näkevät voimallista Jumalan valtakunnan ilmentymistä maan päällä. Ne, jotka rakastavat Jeesusta Kristusta enemmän kuin omaa henkeään, tulevat olemaan todella siunattuja! Lopunaikojen uskovat tarvitsevat kestävyyttä ja rohkeutta. Pyhän Hengen kautta saamme voiman, kestävyyden ja rohkeuden. Ilman Pyhää Henkeä emme selviä hetkeäkään. Ilman Jeesusta emme voi tuottaa hedelmää Jumalan valtakuntaan. Ne, jotka nöyrtyvät Herran edessä, Jumala korottaa. Ne, jotka panevat pois kaiken, mikä painaa ja synnin, saavat valtavan vapauden, rauhan ja ilon palvella Herraa.

Nyt ennen Jeesuksen toista tulemusta, seurakuntaa kutsutaan nousemaan sille paikalle, joka sille kuuluu. Onko lamppusi loistava? Onko se asetettu lampunjalkaan, josta sen valo loistaa kaikille? Tuottaako elämäsi kunniaa Jumalalle? Elätkö Jumalalle ja hänen valtakunnalleen koko sydämestäsi vai harrasteletko vain vähän kristillisyyttä oman elämäsi ohessa? Jumalan valtakunta ilmenee näinä aikoina voimallisemmin kuin ikinä. Ethän halua mistään hinnasta olla sivustaseuraajana? Mitä hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman, mutta aiheuttaisi vahingon sielulleen? Keräätkö nyt ikuisia aarteita taivaaseen vai tuhlaatko elämääsi asioihin, jotka ovat sinänsä hyviä ja ok, mutta joilla ei ole mitään kestävää arvoa kuoleman jälkeen?

Voiman saamme Pyhässä Hengessä!

Olemme täysin riippuvaisia Herrasta, hänen armostaan ja hänen voimastaan. Ilman Jumalaa, Jeesusta ja Pyhää Henkeä meidän on turha tehdä yhtään mitään. Elätkö voimaelämää vai onko elämäsi hengellisesti tukkoista? Täytytkö joka päivä ja yö Pyhällä Hengellä? Vaellatko Pyhässä Hengessä? Kuunteletko Pyhän Hengen ääntä? Totteletko sitä? Janoatko yhä lisää Pyhää Henkeä? Jumala tahtoo täyttää meitä Pyhällä Hengellään ja tehdä meistä rohkeita Jeesuksen ylösnousemuksen todistajia. Pyhässä Hengessä saamme voiman tähän ja kaikkeen muuhunkin, millä tavoin Jumalan valtakunta ilmenee maan päällä.

Rukoilemme usein ”Isä meidän, joka olet taivaissa, pyhitetty olkoon sinun nimesi, tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaissa.”. Oletko valmis siihen, että elämäsi muuttuu yhä paremmaksi ja jännittävämmäksi? Oletko valmis siihen, ettet ole enää oman itsesi Herra vaan että Jeesus Kristus saa oikeasti olla ainoa Herrasi ja yksi ainoa Jumalasi? Oletko valmis luopumaan kaikesta Jeesuksen tähden, että voittaisit omaksesi iankaikkisen elämän? Rakastutaan Jeesukseen ja rukoillaan ”Isä kasta meitä Pyhällä Hengellä Jeesuksen nimessä, että sinun valtakuntasi voisi tulla maan päälle”. En halua kerran taivaassa kuulla sinun sanovan ”Miksi haaskasin maan päällä niin paljon aikaani kaikkeen täysin turhaan?”. Sen sijaan olisi hienoa kuulla suustasi perillä ”Olen tyytyväinen, että elin elämäni Jeesukselle ja Jumalan valtakunnalle enkä itselleni.”. Olisi hienoa, että esittelisit minulle taivaassa monia ihmisiä, jotka ovat elämäsi ja palvelutyösi kautta päässeet sisälle Jumalan valtakuntaan. Eikö olisikin hienoa? Olethan sinä se hyvä ja uskollinen palvelija, jolle Jeesus sanoo taivaassa: ”Sinä olet hyvä ja uskollinen palvelija, tule Herrasi ilojuhlaan.”?

Haluatko elää niin kuin Jeesus eli? Se on mahdollista Pyhän Hengen ansiosta!

Seurakunta nouse loistamaan kirkkaasti Pyhän Hengen voimassa! Jeesus rakastaa sinua. Anna tuon rakkauden ja voiman koskettaa muitakin ihmisiä ja valo voittaa pimeyden! Jeesus on ylösnoussut Voittaja! Eläthän Kristuksen voittovoimassa, NYT?

Miika Halonen
01.04.2015
Aika ja hetki 28.08.2017
Kädet 19.06.2017
Rohkaisija 19.06.2017
Kesämaa 13.06.2017
Hiljenny 23.03.2017
Israelin kansan vaiheet 03.02.2017
Herramme 22.02.2016
Ystävyys 17.02.2016
Neitoselle 09.02.2016
Apua Uuteen Vuoteen 27.01.2016
Jouluna 2015 18.12.2015
Oi, mikä armo 25.11.2015
Adventti 20.11.2015
Herra saapuu 04.11.2015
Ajatuksia 14.08.2015
Pyhän Hengen pilkka 05.05.2015
Jumalaa etsivä rukous ja tarttuva usko, terveisiä Kiponniemestä 15.04.2015
Mullistusten ja Jumalan valtakunnan läpimurtojen aika 01.04.2015
Vannominen ja vala 29.01.2015
Meillä on vastuu ihmisinä! Jumala antoi meille vallan, viisauden ja armon. 19.01.2015
Rakkaamme Jeesus 22.12.2013
Raamatun sanoma Synnistä 21.12.2013
Olemmeko luomisen vai evoluution tulosta? 12.11.2013
Keitä nuo säkkipukuiset todistajat ovat? (Ilm. 11:3-4) 09.09.2013
Miksi pitää kärsiä vaivaa kuin sotilas? (2. Tim. 2:3-6) 14.07.2013
Mikä ihmeen karitsa ja maito –juttu? (2. Moos. 34:26) 03.06.2013
Maailman valkeus kutsuu sinua… 09.05.2013
Tekeekö Jumala muka myös pahaa? (Job 2:7-10) 25.04.2013
Pitäisikö tässä vielä itsensäkin kieltää? (Matt. 16:24-25) 16.03.2013
Eikö mikään erota Jumalan rakkaudesta? (Room. 8:38-39) 26.02.2013
Mieskö saa määrätä kaapin paikan? (Ef. 5:21-33) 26.01.2013
Uskoko antaa rikkauden? (1. Tim. 6:6) 26.12.2012
ALOITA UUSIVUOSI RUKOUKSELLA JA YLISTYKSELLÄ! 19.12.2012
Valoa, iloa ja hyvää mieltä! 09.10.2012
RENE LAULAJAINEN ALAJÄRVEN VAPAASEURAKUNNASSA 02.10.2012
Alajärven vapaaseurakunta jakaa soppaa 27.06.2012
Herätyksen avaimia 30.08.2011
Kuohuta Jumalallinen tuli sisälläsi! 29.01.2010
JUMALA ETSII IHMISTÄ 15.06.2009
TARVITSEMME JUMALAN HENKEÄ! 24.05.2009
VERIUHRI 04.02.2009
TURVAPAIKKA 19.05.2008
Jumala on voimamme 12.05.2008
HELLUNTAI VOIMA 05.05.2008
JEESUS ON TIE 28.04.2008
RUKOUS JA JUMALAN SANA 20.03.2008
MIKSI KASTE ON NIIN TÄRKEÄ, ETTÄ RAAMATTU KÄSKEE OTTAAMAAN SEN? 15.01.2008
MITEN SÄILYT USKOSSA ELÄMÄSI LOPPUUN SAAKKA? 09.01.2008
UUDESTISYNTYMINEN - MITÄ SE TARKOITTAA? 04.01.2008
MEIDÄN TULISI KASVAA KRISTUKSEN KALTAISIKSI / OSA2 03.12.2007
MEIDÄN TULISI KASVAA KRISTUKSEN KALTAISIKSI 16.11.2007
HILJAISUUDEN HUONE 16.10.2006
Baasanin härät 25.09.2006
Oikealla puolella 26.03.2006
AUTUAS SE, JOKA USKOO NÄKEMÄTTÄ 12.02.2006
TUO MAA, PÄÄLLÄ PILVIEN 15.12.2005
Anteeksianto ja siunaaminen 12.12.2005
HENGELLINEN IHMINEN 23.11.2005
TOSI ONNI! 20.11.2005
JUMALAN PELASTUKSEN NARU 21.10.2005
JUMALA VETÄÄ PUOLEENSA RAKKAUDELLAAN 30.09.2005
JUMALAN VARTIOPAIKALLA 26.08.2005
KANAANILAISEN NAISEN USKO 10.08.2005
Ihminen on Jumalan kirje 20.05.2005
AIKOJEN JA HETKIEN TIETÄMINEN 18.04.2005
Ristiin naulittuna 27.03.2005
Mooseksen rukous 21.03.2005
Taivaallinen kaupunki 27.02.2005
Keskeneräisenä Jumalan käytössä 04.02.2005
Johdatuksen etsimistä 01.02.2005